Ingyenes belépő

Home

Hamis gyerekjátékok karácsonyra

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közúti ellenőrzéskor egy szlovák rendszámú tehergépkocsiban 7 millió forint értékű hamis játékra bukkantak, melyeket lefoglaltak és eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei Vámosszabadi térségében a 14-es főúton közúti ellenőrzést végeztek, amikor megállítottak egy magyarországi gazdálkodóhoz tartó teherautót, amely az EU más tagországában vámkezelt távol-keleti árucikkeket szállított.

A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy a szállítmányból 480 távirányítós és 40 elektromos játékautó úgynevezett formatervezési minta-oltalom alatt áll. A gyermekjátékok előzetes szakértői vélemény alapján a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, azokat vélhetően a karácsonyi árukészletek feltöltésére szánták.

A pénzügyőrök a hétmillió forint értékű hamis terméket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az idei évben végzett ellenőrzések folyamán Győr-Moson-Sopron megyében a NAV összesen 46 esetben 78 millió forint értékű hamis árut foglalt le.

Forrás: NAV