Híreink

„Feketéző” műhely

800 milliós fogás egy panelben

Újabb szervizek nagyító alatt

A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

3/2023 Közgyűlés

Hamis ruhák akadtak fenn az EKÁER ellenőrzésen

Hamis Gucci és Louis Vuitton ruhák akadtak fenn az EKÁER ellenőrzésen A pénzügyőrök Ártándnál megközelítőleg 31 millió forint értékű hamis ruházati termékeket találtak egy lengyel kamionban.

 A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrök EKÁER ellenőrzésen állítottak meg egy Bulgáriából Lengyelországba tartó kamiont Ártándnál. A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállítmányt és összesen 7 200 Gucci és Louis Vuitton felirattal, illetve Snoppy és Minnie figurával ellátott pólót és zoknit találtak. A sofőr a márkavédett termékek származását nem tudta igazolni, a jogosult, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt sem tudta bemutatni.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 31 millió forint értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Forrás: NAV