Home

Autotechnika 2016. Kiállítás

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF), az elmúlt évekhez hasonlóan, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) állított közös standot az idei Autotechnika-Autodiga 2016. Kiállításon. (2016. október 19-22.)

Az immáron hagyományos, közös részvétel célja az volt, hogy ismételten felhívjuk a gépjármű-szerelő szakma, a szakma iránti érdeklődők, a szakmai képzésben részt vevő diákok, tanárok figyelmét a szellemi tulajdonjog tiszteletben tartásának fontosságára, és arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a felelős, és jogkövető magatartás pozitívan hat gazdaságunkra, nem szenved el vagyoni hátrányt a gyártó, forgalmazó és nem utolsó sorban a közúti közlekedés biztonságát segíti.

Közös standunkon oktatást hallgathattak meg a szellemi tulajdonról a kiállítás első napján.

A NAV információs pult a kiállítás teljes tartama alatt látogatható volt, az érdeklődők feltehették szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos kérdéseiket, valamint egyéb adóügyi kérdésekre is kaphattak választ. Minden érdeklődő megtekinthette a standon kiállított hamis alkatrészeket, szoftvereket, diagnosztikai eszközöket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal segítségével elkészített Szellemi Tulajdon Kvízünket több mint 650-en töltötték ki. A stand személyzete senkit sem hagyott magára, segítettünk a kérdések megválaszolásában. A sikeresen kitöltők között NAV-os ajándékcsomagok találtak gazdára.

Idén a kiállításunk részét képezte egy NAV-os gépjármű és egy vezetéstechnikai szimulátor, melyen tesztelhető volt a hibás fék- és kormány működés is.