Home

A JAF díjazza a tudást!

2017. március 31. napján (pénteken) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által megrendezésre kerül az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntője Kecskemét Városháza dísztermében.

A díjátadón a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) idén is részt vesz és ajándékcsomagokat oszt ki a nyertesek között.

2017. március 29. napján a JAF a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája részére a közlekedési szakképesítéseket érintő szakmai tanulmányi verseny döntőjére 27 db JAF ajándékcsomagot adott át.

 

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

 

OSZTV célja:

- A magyar szakképzés színvonalának erősítése, a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatása.

- A végzős tanulók és iskoláik szakmai megfeleltetése a gazdaság igényeinek és elvárásainak.

- A szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára a megmérettetés és a kiemelkedő eredmények elérési lehetőségének biztosítása.

- A szakképző iskolák minőségi nevelő-oktató munkájának értékelése, a kiemelkedő tevékenység elismerésének biztosítása.

- A „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése.

- A pályaválasztás és pályaorientáció támogatása.

- A kapcsolattartás erősítése verseny keretében a gazdálkodó szervezetekkel és a szakmai, érdekképviseleti szervezetekkel.

- Életszerű, gyakorlatorientált, komplex versenyfeladatok megoldásán keresztül a versenyzők szakmai felkészültségének mérése.

- A versenyeket támogató cégek bekapcsolódásának ösztönzése a versenyeztetés folyamatába, s az abban való aktív részvételük elősegítése.

- A hazai szakmai versenyeknek a nemzetközi versenyek rendszeréhez történő kapcsolódása.

- A fiatalok szakmák iránti érdeklődésének felkeltése, szakmai önbecsülésének és versenyszellemének növelése.

- A versenyekre meghirdetett szakképesítések piacképességének növelése, a szakképzés strukturális átalakulásának elősegítése, a szakképzésben részt vevők számának növelése,

- A szakképzésben zajló változások tendenciáinak a figyelembevétele, valamint a keresett és hiányszakmák prioritásának biztosítása.

- A verseny tisztaságának biztosítása az elődöntők azonos időben és feltételekkel történő lebonyolításával, egyértelmű feladat-meghatározással, a versenydolgozatok egységes, a szubjektív értékelést minimalizáló, „hibátlan” javítókulccsal történő javításával, valamint egységes pontozással.

- A verseny lebonyolításakor a pártatlanság és az esélyegyenlőség maximális érvényesítése, a nyilvánosság biztosítása.

- Az elődöntőket követő válogatók megszervezésének biztosítása, hogy a legfelkészültebb diákok kerülhessenek a versenyek országos döntőjébe.

A kamara hálózatszerű működése biztosítja, hogy valamennyi megyeszékhelyen országosan egységes feltételek mellett történjen meg a versenyek elődöntőinek lebonyolítása.

 

Ide kattintva olvashat bővebben az eseményről.