Home

JAF közgyűlés a Dreher-nél

A hagyományokhoz híven szeptemberben első felében ismét múzeumlátogatással egybekötött közgyűlést tartott a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF).

2017. szeptember 6. napján a Dreher Sörgyárak Zrt. székhelyén 14 órától tartotta meg ez évi hetedik közgyűlését a JAF, emellett a Dreher Sörmúzeum gyárlátogatásán vettek részt a JAF Tagjai.

 

A gyárlátogatás alatt bemutatásra került a sör és a vállalat története, a sörgyártás teljes folyamata. Az Egyesület megtekintette a Dreher Főzőházat is. A gyárlátogatást követően sörkóstolásra volt lehetőség, majd megkezdődött a JAF ez évi hetedik közgyűlése.

 

Dreher Sörgyárak Zrt-ről

A Dreher Sörgyárak 1854-es alapítása óta, hagyományainak és nemzetközi hátterének köszönhetően vált napjainkra Magyarország vezető sörgyártó vállalatává. Évente 440 millió korsó sörrel veszi ki a részét a magyarok sörfogyasztásából, miközben közvetve és közvetlenül olyan szektorokban biztosítja közel 8000 család megélhetését, mint a vendéglátás, a logisztika és a marketing.

Beszállítóinak 95 százaléka hazai kis- és középvállalkozás, akiktől 15 milliárd forint értékben szerez be terméket és szolgáltatást. Évi közel 25 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában.

A nemzetközi hátteret a világ egyik vezető sörgyártó vállalkozása, az Asahi Group Holdings Ltd. biztosítja és az Asahi Breweries Europe Ltd. vállalatainak tagjaként a hagyományosan magyar márkák – a Dreher, az Arany Ászok és a Kőbányai – mellett olyan világszerte közkedvelt söröket is forgalmaz, mint a Pilsner Urquell, a Kozel, valamint a HB.

 

Forrás: http://dreherzrt.hu
Fotó: JAF