Home

36 millió dollár értékű hamisított Toyota-alkatrészt talált a dubai rendőrség

A Dubai Rendőrséggel és más állami hatóságokkal kapcsolatban álló Al-Futtaim Motors számos akciót szervezett a hamisított autóalkatrészek értékesítői ellen és több mint 36 millió dollár érték feletti hamis alkatrészt foglaltak le.

A hamisított autóalkatrészek használatát világszerte az egyik legnagyobb baleseti forrásként tüntetik fel, ráadásul az autógyártó cégeknek kell vállalni a felelősséget a hamis alkatrészek használata által bekövetkezett balesetek miatt.

Ennek ellenére a vásárlókat mégis arra ösztönzik, hogy hamis alkatrészeket használjanak, tekintve ezek gazdasági előnyeit és az eredeti alkatrészek sokszor irreálisan magas árait. A hamis alkatrészgyártó piac éves bevételét 30 millió dollárra becsülik.

A hivatalos Toyota jármű- és alkatrész-forgalmazója igyekszik folyamatosan figyelmeztetni az embereket a veszélyforrásokra, a hamisított autóalkatrészékkel kapcsolatban. Az Al-Futtaim Motors szervezett egy komoly tréninget, ezzel segítséget nyújtva több mint 240 dubai kormányhivatalnak és Abu Dhabi városának, annak érdekében, hogy képesek legyenek megkülönböztetni az eredeti és a hamis Toyota alkatrészeket. Ezzel az oktatási anyaggal biztosítani tudják a megfelelő felkészültséget ahhoz, hogy megértessék az eredeti alkatrészek használatának fontosságát.

Annak érdekében, hogy a kampány eljusson a civil közösséghez is, az Al-Futtaim Motors a Dubai Rendőrséggel együtt két kiállítást szervezett, ezzel figyelmeztetve a vásárlóközönséget, hogy gyanakodni kell a névtelen értékesítőkkel szemben.

Saud Abbasi, a Toyota Al-Futtaim Motors főigazgatója nyilatkozta szerint, „A hiteles gyártók nem forgalmaznak hamis alkatrészeket, így biztonságos és gyári minőségű alkatrészeket várhatunk tőlük. A vásárlóknak szükségük van arra, hogy tájékoztassák őket az eredeti alkatrészek vásárlásának szükségességéről, nem beszélve a szerzői jogokról, és arról, hogy ezáltal csökkentik a balesetek kialakulásának lehetőségét is.”

Az Al-Futtaim Motors által értékesített eredeti Toyota alkatrészek a legkiválóbb minőséget nyújtják, beleértve ebbe a minőséget, megbízhatóságot, tartósságot és garanciát. Amíg a becslések szerint a kicserélt alkatrészek 80 százaléka hamis, a műhelyek és autószerelők gazdasági okokból mégis ezeket ajánlják a vásárlóiknak. Ők is tudják, hogy néhányan nem engedhetik meg maguknak, az eredeti alkatrészek vásárlását, főként a régi Toyota jármű-tulajdonosok érintettek ebben.

A Dubai Rendőrség szerint a hamis gumiabroncsok, keréktárcsák, légzsákok, és fékpedálok használata végzetes hiba lehet. Ez élet halál kérdése és ezt a hatóságok is megerősítették. Néha a hivatalos kereskedők is részt vesznek a hamis alkatrészgyártásban. Egy japán autókereskedés vezetője egy GCC országban úgy döntött, hogy belekezd a hamis, ám annál jövedelmezőbb alkatrészek gyártásába, amit a hivatalos alkatrészgyára mellett működtetett.

Forrás,fotó: xpats.news (2017.11.)