Saját tárhelyén osztott meg digitális könyveket

Sajnálatos módon sokan nem veszik figyelembe, hogy a szellemi alkotások a digitális környezetbe kerülve kontrollálhatatlan módon terjednek el az internet segítségével.

Hiába teszi elérhetővé valaki kisebb látogatottságú személyes weboldalán a jogellenes tartalmat, az arra mutató linkek a legnépszerűbb fórumokon terjednek tovább, és a folyamat megállíthatatlanná válik, hiszen a többi letöltő később ugyanúgy megoszthatja a jogellenes tartalmat más tárhelyek és fórumok segítségével.

 

Tisztelt JAF, tisztelt Kiadó!

Weboldalamon megjelent több javítási könyv, melyek az általam is preferált autótípus szereléséhez, javításához nyújtanak hasznos tanácsokat. A könyvek igazán jók, eredetiben magam is birtoklom ezeket, azonban a weboldalamra feltöltött anyagok kikerültek az autótípust kedvelők klubjának fórumára is, így feltehetőleg többen letöltötték.
A szerzői jogsértés rajtam keresztül, az én weboldalam által történt, így teljes mértékben vállalom érte a felelősséget. A szerzői jogsértés sosem kifizetődő, és magam sem szeretném, ha az én szellemi tulajdonomat lopnák el mások, megkárosítva ezzel, megfosztva a jogos bevételtől. A tanulságot levontam belőle, a jövőben továbbra is csak saját magam által készített írásokat osztok meg.

 

Tisztelettel:
V. János