Jutalék a feltöltésekért

A világháló népszerű torrent-, linkcserélő-, illetve fájlmegosztó oldalaira töltött fel számos Kiadó jogtulajdonát képező műveket engedély nélkül H. Tamás. A feltöltéseiért anyagi juttatásban részesült az érintett honlapoktól, így majd hogy nem hivatásszerűen foglalkozott a feltöltésekkel.

Az elkövető a Kiadó megkeresésére reagált, törölte a feltöltött tartalmakat és felhagyott a szerzői jogot sértő tevékenységével. Az elkövető ügyet érintő beszámolójáért olvasson tovább.

  

Tisztelt Kiadók, Tisztelt JAF!

Az interneten olyan kiadványok, könyvek digitalizált formában történő megosztásával foglalkoztam amelyek szerzői jogát nem birtokoltam és engedélyt sem kértem a terjesztésükhöz. Ezen levelemben elismerem a hibámat és szeretném tájékoztatni a Kiadót és a szerzőket,hogy nem állt szándékomban sem szándékosan sem pedig tervszerűen megkárosítani Önöket, ezért készséges együttműködést mutattam.A hibámért vállalom a felelősséget és így kártérítési kérelmüknek is eleget tettem. Megtanultam, hogy az internet nem játék és itt is felelősségteljesen kell cselekednünk, a szabályokat betartva.

Remélem,hogy azon személyek elé akik egyszerű olvasóként olvassák levelemet sikerült elrettentő példát állítanom az internetes kalózkodás ellen, így az én hibámból okulva meg tudják előzni a jogsértést, a bajt!

 

Tisztelettel:
H.Tamás