News

Hamis parfüm az egykori DHL-es áruszállítóban

Nem létező áru

Tavaly több mint 120 ezer hamis áru bejutását akadályozta meg a NAV

Veszélyes tipegők

Hamis fülhallgatók és játékkonzolok

7 ok amiért soha ne vásároljon hamis diagnosztikai eszközt

Néhány évvel ezelőtt még megúszhatta, hogy olcsóbb hamisított eszközöket és szoftvereket vásárolt egy gépjárműszerelő, de ma már nem. Jelentős összeget megspórolhat ilyenek vásárlásakor, de végül egy vagyonba kerülhet. Az sem elhanyagolható, hogy versenyhátrányba taszítja azokat a gazdálkodókat akik eredeti eszközökkel, legális szoftverekkel dolgoznak.

 

A klónozott (hamisított) diagnosztikai eszközök sokkal olcsóbbak lehetnek, mint eredeti társaik, de megéri a megtakarítást? - A válasz NEM!

1. Egyszerűen nem úgy működnek, mint az eredetiek.

Manapság a járműgyártók olyan gyakran frissítik a szoftvert, hogy mire megvásárolja a klónját, az már elavult lesz.

Minden kapcsolat a felhőben jön létre, ami azt jelenti, hogy szinte biztosan problémába ütközik a hamisított eszköz frissítése. Még ha úgy gondolja is, hogy frissítette szoftverét és eszközét, biztonsági, jogi és pénzügyi következményeknek teszi ki magát.

2. A járműgyártók biztonsága jelentősen javult

Mindannyiunknak el kell fogadnunk, hogy a járműgyártók képzett embereket alkalmaznak, és sok esetben tényleges hackereket alkalmaznak saját biztonságuk tesztelésére.

Emellett a járműgyártók áttértek a felhőalapú platformok használatára, ami nagyon megnehezíti a szoftverek másolását vagy visszafejtését.

Biztonságos és szinte lehetetlen másolni. A biztonsági rendszer gyakran egy külön szerveren van, és szigorúan ellenőrzik.

Azt a fiatalembert aki sikeresen feltörte a Mercedes biztonsági rendszerét, 2020-ban tartóztatta le az Interpol, és jelenleg egy orosz börtönben van. Röviden, a járműgyártók (VM) óriásit javítottak a biztonságukon, ami azt jelenti, hogy a legtöbb feketepiaci virtuálisgép-szoftver elavult, és nem frissíthető. Hamisított eszközök és szoftverek vásárlásával komoly jogi következményeknek teszi ki magát.

3. A hamisított eszköz nem használható eredeti szoftverrel - és fordítva

Felmerülhet a kérdés, miért nem használunk egy klónozott eszközt az eredeti szoftverrel? Ez visszavezet minket az előző pontunkhoz. A legtöbb járműgyártó eszköz sorozatszám-felismerést adott a szoftveréhez, ami azt jelenti, hogy nem fog tudni csatlakozni. Még az is előfordulhat, hogy a készülék blokkolva van a csatlakozásnál!

4. A hamis eszközön nyert megtakarítás nem éri meg a kockázatot, mert jelentős károkat okozhat

Nem lehetünk biztosak a működésével kapcsolatban. Ha a klón eszköz hibásan működik vagy szoftverproblémákkal küzd, az károsíthatja az autó elektronikáját, magát vagy mindkettőt; ez költséges javításokhoz vezet. Ezekre az eszközökre nem vonatkozik megbízható garancia, így Ön felelős a használatuk során előforduló károkért vagy hibákért.

5. Nem áll rendelkezésre támogatás vagy képzés a klóneszközökhöz

Kihez fodulhatunk segítségért? Hogyan lehet visszaküldeni, ha meghibásodik? Hol van a garanciája? A legtöbb hamisítvány-eladó nem ácsorog egy pult mögött – nyilvánvaló okokból, így nincs senki, aki segítsen, ha képzésre van szüksége, vagy jótállási igény érvényesítésére.

6. A hamis eszköz funkcionalitása az eredetihez képest korlátozott

Még ha sikerül is találni egy működőképes eszközt, nem lesz ugyanolyan szintű funkcionalitása, mint egy eredeti eszköznek, ami miatt csalódottnak és korlátozottnak érzezheti magát, mint egy műhelyben.

7. A klón minősége gyenge, ezért a kockázat nagy

Közlekedési és anyagi biztonsági következményeknek teszi ki ügyfelét és magát.

A klóngyártók nem ugyanazokat az alkatrészeket használják, így ezeknek az eszközöknek a minősége nem ugyanaz, mint az eredeti eszközöké. Egyes funkciók működni fognak, mások nem. Egy hamis eszköz valószínűleg nem bírja ki a nagy igénybevételt a műhelyben, mivel a legtöbbjüket csak alkalmi használatra tervezték. Tehát hogyan biztosíthatja ügyfele és gépjárművének biztonságát?

VIA: Maverick Team (https://www.maverickdiagnostics.com)