Híreink

Hamis termékek egy somogyi piacon

Színlelt szoftverek

7 ok amiért soha ne vásároljon hamis diagnosztikai eszközt

LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

Megsemmisítés a Hamisítás Elleni Világnapon

Hamis termékek egy somogyi piacon

Szabálysértési- és büntetőeljárás is indul az ellen az 54 éves nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Somogy vármegyei piacon leplezték le az árust.

Bővebben ...

Bukott a „netbiznisz”

A NAV pénzügyőrei hamis autódiagnosztikai eszközöket, kulcstartókat, emblémákat és illegális szoftvereket tartalmazó számítógépeket is találtak egy Vas vármegyei férfi hálószobájában. Egy internetes hirdetés vált gyanússá a pénzügyőröknek.

Bővebben ...

Színlelt szoftverek

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy autószervizben. A pénzügyőrök rendszeresen ellenőrzik, hogy az autószervizek jogtiszta szoftverekkel dolgoznak-e.

Bővebben ...

JAF kvízjáték nyertesek

Egyesületünk által, a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából 2023-as évben meghirdetett kvízjátékot helyesen kitöltők között, a JAF tagjai által felajánlott 5 darab ajándékcsomag egyikét sorsoltuk ki. Nyerteseinket az általuk megadott elérhetőségeken értesítjük.

Bővebben ...

7 ok amiért soha ne vásároljon hamis diagnosztikai eszközt

Néhány évvel ezelőtt még megúszhatta, hogy olcsóbb hamisított eszközöket és szoftvereket vásárolt egy gépjárműszerelő, de ma már nem. Jelentős összeget megspórolhat ilyenek vásárlásakor, de végül egy vagyonba kerülhet. Az sem elhanyagolható, hogy versenyhátrányba taszítja azokat a gazdálkodókat akik eredeti eszközökkel, legális szoftverekkel dolgoznak.

Bővebben ...

Hamis szoftverekkel kereskedett egy férfi az interneten

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei adóellenőrök és a Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei összehangolt tevékenységének és kockázatelemzésének köszönhetően került a NAV látókörébe egy magánszemély, aki az interneten járműdiagnosztikai eszközöket kínált, jóval a piaci ár alatt.

Bővebben ...

LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 97 doboz hamis LEGO-versenyautót foglaltak le egy vámkezeléskor. A játékok értéke – az eredeti termékek kiskereskedelmi árát figyelembe véve – meghaladja a 8 millió forintot.

Bővebben ...

Szellemi Tulajdon Világnapi Kvízjáték 2023

A JAF idén is Nyereményjátékot hirdet a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából. Április 26-án ünnepeljük azokat az embereket akik fáradhatatlan munkájukkal viszik előrébb a világot.

Bővebben ...

Megsemmisítés a Hamisítás Elleni Világnapon

Hétezernél is több hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról 2023-ban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

Bővebben ...

Továbbképzés a szellemi tulajdon védelmében

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) megrendezte szakmai továbbképzését járműipari szoftverek, diagnosztikai eszközök, hamis alkatrészek témakörében a Robert Bosch Kft. támogatásával.

Bővebben ...