Híreink

120 milliót érő hamis áru a piacon

Legális autószerelő műhely illegális szoftverekkel

10 milliós fogás az autópályán

Gardróbból hamisat

27 milliós hamis ruházati terméket foglalt le a NAV

5 hónap felfüggesztve

Cs.A.L-nál több, mint 30 különféle nagy értékű illegális járműipari szoftvert foglaltak le. Ezeket több internetes oldalon hirdette eladásra, később pedig értékesítette is őket.

Bővebben ...

Online hirdetések

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a különböző online hirdetési felületeken a jogsértő áruk. Nagyon fontos tudni, hogy a hirdetési felületek nem vállalnak mögöttes felelősséget a jogsértő tartalmakért, az minden esetben a hirdetőt terheli, függetlenül attól, hogy egyébként tisztában van-e a hirdetésének jogsértő mivoltával. 

Bővebben ...

Jutalék a feltöltésekért

A világháló népszerű torrent-, linkcserélő-, illetve fájlmegosztó oldalaira töltött fel számos Kiadó jogtulajdonát képező műveket engedély nélkül H. Tamás. A feltöltéseiért anyagi juttatásban részesült az érintett honlapoktól, így majd hogy nem hivatásszerűen foglalkozott a feltöltésekkel.

Bővebben ...

Szoftverek illegális kereskedelme

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a számítógépi programalkotások és adatbázisok a film és zeneműveknél fokozottabb védelemben részesülnek.

Bővebben ...

Romániai segítséggel kapták el a jogsértőket

A JAF egyik alapító tagja, a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft. még 2008.év végén tett feljelentést K. Csaba és K.Imola ellen, akik az egyik legnépszerűbb magyar aukciós portálon Autodata másolt programokat kínáltak eladásra.

Bővebben ...

NAV ellenőrzés lakossági bejelentésre

K. Vilmos autószerelő  vállalkozó, egy NAV szoftverellenőrzés alkalmával, több illegális járműipari szoftvert használt, az elkövetési érték meghaladta a félmillió forintot, és így a bűncselekmény megvalósításához szükséges mértéket.

Bővebben ...

Üzletszerűen forgalmazott jogsértő szoftvereket

Az internet segítségével sajnos egyre többen követnek el jogsértéseket, mellyel a jogosultaknak jelentős károkat okoznak. Különösen igaz ez azokra az esetekre, amikor mások szellemi alkotásait üzletszerű módon forgalmazzák a jogosultak engedélye nélkül.

Bővebben ...

A jogsértés a családban marad?

A  NAV szakemberei lakossági bejelentésre tett szoftverellenőrzés alkalmával, K. Lászlónál került elő egy illegális adatbázis, és egy illegális járműipari diagnosztikai műszer. 

Bővebben ...

A magára hagyott weboldal esete

Az egyik hazai Volskwagen rajongói oldal tulajdonosa hagyott fel az általa üzemeltetett honlap rendszeres látogatásával, ellenőrzésével.

Bővebben ...

További cikkeink...

  1. Apróhirdetésben hirdetett